Kategórie
Hlavné jedlá Predjedlá

Zelená špargľa v syrovo – proscuittovom kabátiku

Máj – zelenej špargle čas a tá naša zo Záhoria je obzvlášť dobrá. Takto pripravená špargľa je ideálnou „mäsovou“ zložkou na vrch talianskeho rizotka.

Príprava: 20 minút
Počet porcií: 8

Potrebujeme:
viazaničku zelenej špargle (cca 500 g)
100 g kvalitného plátkového syra (8 ks)
100 g proscuitta alebo Schwarzwaldskej šunky (8 ks)
2 strúčiky cesnaku
Olivový olej
Soľ
Čerstvo mleté čierne korenie

Postup:
Špargľu dôkladne umyjeme, zbavíme drevnatých koncov (cca 1,5 cm od spodku špargle – pri prehnutí sa sami odlomia, príp. ich odrežeme nožíkom) a osušíme.
Potom špargľu podľa veľkosti zabalíme po 3 – 5 ks najprv do plátku syra a ten následne obalíme plátkom šunky. Takto pripravené viazaničky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a roztlačeným cesnakom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200°C cca 12 – 15 minút.