Kapinské jablká sme ešte stále nezjedli ?
Tak sme si upiekli aj tieto voňavé škoricové muffinky, ideálne sladké raňajky
ku kávičke.
Príprava: 15 minút + 30 – 40 minút pečenie
Počet ks: 12
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
100 g kryštálového cukru
2 lyžičky prášku na pečenie
2 vajcia
150 g bieleho jogurtu
80 g zmäknutého masla
Štipku soli
Vanilkový cukor
4 jablká, nastrúhané nahrubo
2 lyžičky mletej škorice
Mrveničku (cukor, maslo, múka)
Postup:
Vajcia zmiešame s oboma cukrami, maslom a jogurtom. Následne
k tomu vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom, soľou
a škoricou. Vymiesime na jednotné cesto a následne pridáme nahrubo
nastrúhané jablká (zbavené prebytočnej šťavy). Cestom naplníme 12 muffinových
formičiek vyložených košíčkami a navrch ozdobíme mrveničkou. Pečieme pri
180°C cca 30 – 45 minút.
Kategórie