Kategórie
Hlavné jedlá

Chrumkavé sladkokyslé kura v sezame

Do čínskych reštaurácií veľmi nechodíme, lebo kvalite podávaného jedla až tak neverím. Ale nápady majú v Číne dobré.

Príprava: 45 minút
Počet porcií: 4

Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
6 PL hladkej múky
3 PL kukuričného škrobu
1 KL oleja
1 vajce
1,5 KL kypriaceho prášku
štipku soli
Cca 1 dcl vody
4 PL kečupu (príp. podľa chuti)
1 šálku kryštálového cukru
1/4 šálky octu
4 PL sezamových semiačok + na posypanie
Ryžu na podávanie

Postup:
Mäso nakrájame na menšie kocky. V mise zmiešame múku, škrob, kypriaci prášok, soľ, vajíčko a vodu a vymiešame husté cestíčko. Mäso dáme do cesta a dobre rozmiešame. Do vyššej panvice dáme rozohriať olej.
Omáčku pripravíme zmiešaním kečupu, medu a sezamových semiačok.
Mäsko v cestíčku vo várkach vyprážame do zlatista a hneď po vypražení ho ponoríme do sezamovej omáčky.
Podávame s ryžou a môžeme (kvôli dojmu?) ešte raz posypať sezamovými semiačkami.