Kategórie
Prílohy

Ružičkový kel so slaninkou a orieškami

Pri jednom nákupe v Lidli zaujali nášho Miška malé zelené guľôčky – ružičkový kel. Strašne ich chcel kúpiť. Kúpili sme, no čo s nimi? Táto teplá príloha je naozaj vynikajúca.

Príprava: 15 minút
Počet porcií: 3 – 4

Potrebujeme:
250 g ružičkového kelu
100 g plátkovej slaninky
2 hrste lieskových orieškov
Olivový olej na opekanie
Soľ
Čerstvo mleté čierne korenie

Postup:
Ružičkovému kelu orežeme spodky (odkiaľ vyrastá) a odstránime vrchné, škaredé lístky. Potom kely rozpolíme a vo vriacej vode 3 minúty obvaríme.
Medzitým v panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninku, po chvíli pridáme nasekané oriešky a napokon ružičkový kel. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Podávame ako prílohu či teplý šalát (napr. k rybe).