Kategórie
Polievky

Rascová polievka

Blesková polievka, keď nemáme doma žiadnu zeleninu okrem cibule.

Príprava: 25 minút
Počet porcií: 6

Potrebujeme:
3 PL oleja
1 KL drvenej rasce
1 KL soli
1/2 KL mletého čierneho korenia
2 PL hladkej múky
1 KL mletej červenej papriky
2 celé cibule
2 vajcia

Postup:
Na oleji osmažíme rascu, kým sa rozvonia. Pridáme soľ, korenie, posypeme múkou a chvíľu pražíme. Potom pridáme papriku, pomiešame a zalejeme vodou cca 10 cm odo dna. Pridáme dve celé cibule na vyvarenie dobrej chuti a varíme cca 20 minút.
Potom si žufankou odoberieme do šálky polievku a rozmiešame v nej jedno vajce a vlejeme do polievky. Potom to isté zopakujeme s druhým vajcom a druhou žufankou polievky. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
Podávame s čerstvým rožtekom.