Kategórie
Hlavné jedlá

Kuracia sviečková zo škôlky

Jedlo, ktoré Miško po príchode zo škôlky ospevoval tak, že sme ho museli uvariť aj doma. Chutilo aj dospelým.

Príprava: 10 minút + 30 minút varenie
Počet porcií: cca 4 – 6

Potrebujeme:
2 kuracie prsia
1 cibuľu
7 mrkiev
5 petržlenov
1/2 zeleru
cca 300 – 500 ml vývaru na podliatie
250 ml smotany na šľahanie
olej
1 bobkový list
soľ, čerstvo mleté korenie
kolienka ako prílohu

Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji dosklovita. Potom pridáme celé kuracie prsia (príp. rozdelené na 2 – 3 menšie časti) a opečieme zo všetkých strán. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, bobkový list a zalejeme vývarom tak, aby bola „zmes“ len tesne ponorená (ak by bolo vývaru moc veľa, omáčka by bola vo výsledku riedka). Varíme na slabom ohni cca 30 minút, dokým zelenina zmäkne.
Keď je zelenina uvarená, vyberieme kusy kuracích pŕs a omáčku rozmixujeme. Pridáme šľahačku. Ak by bola omáčka moc hustá, zriedime ju vývarom a necháme prevrieť. Dochutíme soľou a korením.
Kuracinu nakrájame na menšie kúsky a vrátime do hrnca. Podávame s čerstvo uvarenými kolienkami alebo inou obľúbenou cestovinou.