Kategórie
Hlavné jedlá

Chicken Tikka Masala

Jedno z našich obľúbených jedál – a už aj Miškových a Tomáškových.

Príprava: 25 minút varenie + 30 minút marinovanie kuraciny (nemusí byť)
Počet porcií: 4 – 6

Potrebujeme:
600 – 800 g kuracích pŕs
Olej
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
3 cm kúsok zázvoru
2 KL garam masaly
1 KL kurkumy
1/2 bieleho smotanového jogurtu (asi 75g)
1 plechovku krájaných paradajok
1 plechovku kokosového mlieka
soľ

Postup:
Kuracie prsia nakrájame na obľúbený tvar – rezančeky alebo kocky a zmiešame s bielym jogurtom. Necháme marinovať v chladničke cca 30 minút.
Medzitým očistíme cibuľu, cesnak a zázvor. Všetko spolu rozmixujeme – ja používam smoothie mixér. Na oleji túto zmes pár minút opečieme a potom pridáme garam masalu a kurkumu a ďalšie 3 minúty opekáme.
Pridáme kuracie mäso aj s celou marinádou, opečieme do biela, zalejeme krájanými paradajkami a na miernom ohni povaríme 15 minút. Nakoniec pridáme kokosové mlieko, privedieme k varu, dochutíme soľou a odstavíme.
Podávame s ryžou alebo ideálne naanmi.