Kategórie
Prílohy

Jednoduché indické naan-y

Kari varíme naozaj veľmi radi a často – a keď sa nám trošku chce, Matúš spraví tieto úžasné indické naan-y ako prílohu.

Príprava: 10 minút + 15 minút vaľkanie a pečenie
Počet porcií: 4

Potrebujeme:
250 g hladkej múky
2 KL kryštálového cukru
1/2 KL soli
1/2 KL prášku do pečiva
130 ml vlažného mlieka
2 PL olivového oleja

Postup:
Do misy nasypeme múku, zmiešame s cukrom, soľou a práškom do pečiva. V strede vyhĺbime jamku, nalejeme mlieko s olejom a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
Cesto rozdelíme na cca 10 častí a z daného množstva vyvaľkáme tenučké placky s priemerom cca 15 cm.
Potom rozpálime panvicu na palacinky a nasucho opekáme jednotlivé naan-y z oboch strán. Ide to veľmi rýchlo.
My ich najradšej jedávame s kari nasucho, ale môžu sa potrieť maslom, roztlačeným cesnakom, posypať čerstvým koriandrom a pod. – a podávať napríklad aj ako príloha k šalátom.