Kategórie
Hlavné jedlá

Bravčová panenka na mede

Taká bleskovka s našimi obľúbenými, jemne exotickými chuťami. Mňam!

Príprava: 10 minút + 30 minút pečenie + 10 minút odpočívanie
Počet porcií: cca 4

1 bravčovú panenku
8 PL sójovej omáčky
6 PL medu
6 PL olivového oleja + na vymazanie
4 PL pomarančovej šťavy
4 PL dijonskej horčice
6 strúčikov cesnaku, pretlačených
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
zemiaková kaša / ryža na podávanie
sparené zelené fazuľky / cukrový hrášok na podávanie

Postup:
Rúru rozohrejeme na 180°C. Osolenú a okorenenú panenku opražíme na panvici zo všetkých strán a vložíme do malého pekáčiku vymazaného olejom.
V miske zmiešame sójovku, med, olej, pomarančovú šťavu a horčicu s cesnakom. Na panenke spravíme 6 zárezov a na mäso nalejeme marinádu (najmä do zárezov). Vložíme do vyhriatej trúby a pečieme cca 30 minút.
Po vybratí z rúry panenku ešte prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať. Podávame s kašou, fazuľkovými luskami a preliate omáčkou.