Kategórie
Koláče & dezerty

Bábovka z Ohníka

Najlepšia bábovka, ktorú si mamuš ešte dávno-pradávno vystrihla z časopisu Ohník.

Potrebujeme:
5 vajec
200 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
100 ml oleja
100 ml vody
250 g hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
g hladkej múky
(1 vanička tvarohu)
(2 KL kakaa)

Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli do penista. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej a vodu (kto chce bábovku výživnejšiu, môže v tomto momente pridať tvaroh). Potom pridáme hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. (Aktívny stravník túžiaci po dvojfarebnej bábovke si ešte predtým rozdelí cesto na dve časti – najprv vyleje do formy prvú časť a druhú následne zmieša s kakaom a tmavé cesto efektne naleje na to svetlé :)).
Pečieme pri 165°C cca 55 minút, dokým je špáradlo po vytiahnutí čisté.