Kategórie
Nátierky Predjedlá

Úžasný cibuľový dip a.k.a pomazánka

Recept z Denníku Dity P., ktorý perfektne ozvláštni akékoľkvek posedenie či oslavu.

Príprava: 30 minút + 1 hodina chladenie
Počet porcií: predjedlo pre 8 osôb

Potrebujeme:
2 PL olivového oleja
4 veľké cibule, nakrájané na tenké pásiky
250 ml kyslej smotany
60 g lučiny (smotanového syra)
1 PL bieleho vínneho octu
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
opečené toasty (nakrájané na 1/2 = trojuholníčky) na podávanie

Postup:
Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu. Miešame ju 12 – 18 minút, kým stmavne, ale určite ju nenecháme prihorieť. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
V stredne veľkej miske zmiešame smotanu s lučinou, octom, soľou, korením a napokon pridáme do toho opečenú cibuľu. Cibuľový dip prikryjeme alobalom a dáme na min. 1 hodinku vychladnúť do chladničky. Podávame s toastíkmi.