Kategórie
Hlavné jedlá Predjedlá

Skvelý pastrami sendvič

Úžasná pochúťka, ktorej sa Matúš na dovolenke v Kalifornii takmer objedol (podobne ako ja clam chowderom). Keď Miško oslavoval druhé narodeninky, nachystali sme ho aj hosťom.

Príprava: 20 minút
Počet porcií: 4

Potrebujeme:
8 krajcov chleba, ideálne ražného
200 g pastrami hovädzinky (majú v Yeme)
Maslo na potretie
Horčicu na potretie
4 – 12 mini zaváraných uhoriek, nakrájaných na tenké plátky
150 g najemno nastrúhaného cheddaru

Postup:
Chlieb potrieme maslom z každej strany a postupne opečieme na panvičke dozlatova. Jednotlivé krajce rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie a potrieme horčicou (čiže horčica bude aj nad pastrami, aj pod pastrami).
Pastrami si chvíľku ohrejeme na panvičke, preložíme na chlebíky potreté horčicou, navrch dáme plátky uhoriek, posypeme strúhaným cheddarom (trošku si odložíme na posypanie) a poriadne pritlačíme vrchným krajcom chleba. Navrch chlebíkov dáme zvyšok syra a zapekáme pri 180°C cca 10 minút, dokým je syr na povrchu zlatistý.
Podávame efektne prekrojené napoly.