Kategórie
Hlavné jedlá

Naše obľúbené kari

Bleskové jedlo, na ktorého prípravu naozaj netreba veľa surovín – respektíve sa prispôsobíme tomu, čo nájdeme v chladničke.

Príprava: 20 minút

Potrebujeme:
1 väčšiu cibuľu
2 – 3 strúčiky cesnaku
Olej
2 PL curry prášku (používal Alnatura Mild Curry alebo Mild Curry z obchodov Tiger)
600 g kuracích pŕs (na pásiky)
1 väčšia cukina nakrájaná na 1 x 1 x 1 cm kocky
1 plechovka kokosového mlieka
1 plechovka krájaných paradajok
soľ, korenie podľa chuti

Postup:
Cibuľu a cesnak očistíme a rozmixujeme (ja to robím v smoothie makeri – vyhradenom špeci na mixovanie cibule:)). Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľovo – cesnakovú zmes, ktorú chvíľku opekáme. Potom pridáme kari, necháme rozvoňať a opečieme mäsko dobiela. Zalejeme nakrájanými paradajkami z konzervy, prikryjeme a na slabom ohni dusíme cca 5 minút, potom pridáme nakrájanú cukinu a dusíme ďalších 5 minút. Následne pridáme kokosové mlieko, dobre rozmiešame, privedieme k varu a odstavíme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Podávame s našou obľúbenou ryžou.

TIP: Namiesto kuracích pŕs veľmi často použijeme 2 balenia obyčajného tofu, nakrájaného na kocky – v tom prípade ho rovno opekáme s cukinou. Namiesto cukiny používame napríklad aj mrazené fazuľové lusky či batát (ten sa ale varí dlhšie). Ak sa nám omáčka zdá byť riedka, zahustíme ju dvoma lyžicami červenej šošovice (pri pridaní kokosového mlieka – a varíme ešte 5 minút).