Kategórie
Hlavné jedlá

Najlepší paprikáš

Príprava: cca 55 minút
Počet porcií: 6 – 8

Potrebujeme:
800 g kuracieho mäsa (za mňa ideálne prsia)
1 väčšiu cibuľu
3 strúčiky cesnaku
cca 1 PL červenej papriky
1/2 KL mletej rasce
2 PL hladkej múky
1 smotanu na šľahanie
čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
soľ
korenie
olej na opekanie
kolienka na podávanie

Postup:
Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na oleji, nech sa uzavrú póry. Mäso vyberieme a vo výpeku opečieme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa sklovitá, poprášime ju paprikou, pridáme mäsko, pretlačený cesnak a zalejeme vodou tesne nad mäsko. Dusíme cca 35 minút.
Pred dovarením rozmiešame múku v troche studeného mlieka/ vody na hladkú kašičku a vlejeme k mäsku. Pridáme muškátový oriešok a smotanu a povaríme cca 10 minút. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti, príp. dofarbíme červenou paprikou. Podávame s kolienkami.