Kategórie
Hlavné jedlá

Kuracie soté so špenátovou omáčkou

Kuracie soté z vlastnej tvorby – kombinácia obľúbených žltučkých kuracích pŕs a špenátu s cesnačikom, ktoré nám veľmi chutia:

Príprava: 20 minút
Počet porcií: 4 – 6

Potrebujeme:
2 väčšie kuracie prsia, nakrájané na pásiky
1 PL hladkej múky
Olivový olej na opekanie
3 strúčiky cesnaku
cca 180 g mrazeného špenátu (ja používam mrazený Bonduelle „chopped“ v porciách / guličkách – potrebovala som 5 guličiek)
Trošku mlieka na podliatie
250 ml smotany na šľahanie
Soľ
Čerstvo mleté čierne korenie
Muškátový oriešok

Postup:
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opekáme na oleji do biela. Medzitým si v druhej panvici rozohrejeme olej s pretlačeným cesnakom (nesmie prihárať), pridáme mrazený špenát a na miernom ohni ho necháme roztopiť a získať tak jemnú cesnačikovú arómu. Keď je špenát rozmrazený, pridáme ho k bielym prsiam a necháme dusiť 10 minút na miernom ohni (podľa potreby dolejeme mliekom, aby bolo mäsko zakryté). Potom pridáme šľahačku, okoreníme podľa chuti, privedieme k varu a podávame (samozrejme, s našou obľúbenou ryžou).