Kategórie
Hlavné jedlá

Hovädzie mäso na mrkve

Mäkučké mäsko, ktoré máme s ryžou veľmi radi.

Príprava: 15 minút + 1:30 hod. varenie
Počet porcií: 6

Potrebujeme:
900 g hovädzieho mäsa
6 mrkiev, nakrájaných na hrubšie kolieska
2 cibule, celé
2 strúčiky cesnaku, roztlačeného
Soľ
Čerstvo mleté čierne korenie
Olej
1 PL múky
Prílohe podľa chuti

Postup:
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na cca 0,5 cm hrubé plátky. Osolíme, okoreníme a po várkach opečieme na rozpálenom oleji, aby sa mäso zatiahlo. Potom všetko mäso vrátime do hrnca, zalejeme vodou cca do 2/3 výšky mäsa, pridáme celé cibule a roztlačený cesnak a dusíme na miernom ohni (u nás stupeň 3 z 9) cca 45 minút. Potom pridáme mrkvu a dusíme ďalších 35 minút. Napokon múku rozmiešame s trochou studenej vody, vlejeme do mäska a povaríme ďalších 10 minút.
Dobrú chuť!