Kategórie
Hlavné jedlá Vianoce

Grilovaná chobotnica

Morské plody sú mňam a u nás v rodine vyhráva chobotnica.

Potrebujeme:
Chobotnicu
1 citrón nakrájaný na kolieska
1 cibuľa
2 mrkvy
1 petržlen
2 dcl bieleho vína
Voda (cca 2 l – aby zakryla ponorenú chobotnicu)

Postup:
Ak je chobotnica čerstvá, najprv ju treba „oplieskať“ – ideálne o drevenú doštičku, aby zmäkla a po uvarení bola jemná.
Pokiaľ je zmrazená, len necháme rozmraziť – mäso zamrazením skrehne.
Potom zeleninu, citrón a víno dáme do vody a „vývar“ privedieme k varu (nesolíme ani nekoreníme). Chobotnicu vložíme do vriaceho „vývaru“ a po 1 minúte vyberieme. Opakujeme trikrát.
Na štvrtýkrát chobotnicu dáme definitívne variť – do mäkka, cca 1 – 1,5 hodiny, aby bola mäkká.
Posolíme, pokoreníme a na záver ju grilujeme – stačí 30 s z každej strany.