Kategórie
Cestoviny Hlavné jedlá

Cestoviny s hríbovou omáčkou

Sušené hríby v dome – úžasná večera.

Príprava: 15 minút + 30 minút namáčanie hríbov
Počet porcií: 3

Potrebujeme:
3 hrste sušených hríbov
Olej
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
1 PL hladkej múky
250 ml smotany na šľahanie
petržlenovú vňaťku
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
240 g obľubených cestovín

Postup:
Hríby zalejeme vriacou vodou a necháme polhodinku napučať.
Dáme variť vodu na cestoviny a uvaríme ich podľa návodu na obale „al dente“.
Na oleji osmažíme cibuľku dosklovita, po chvíli pridáme pretlačený cesnak a hríby (vodu, samozrejme, vopred zlejeme :)). Poprášime múkou, chvíľku opečieme a zalejeme šľahačkou. Privedieme k varu, stíšime, povaríme cca 10 minút. Napokon osolíme a okoreníme podľa chuti a pre oku lahodiaci výsledok pridáme nakrájanú vňaťku.
Podávame ako omáčku k cestovinám.