Hokkaido ako prebytok zo záhrady tety Evičky v Kapinciach – skvelé jedlo pre mňa.
Príprava: 10 minút + 30 minút pečenie
Počet porcií: 2 ako hlavné jedlo, 4 – 6 ako predjedlo
Potrebujeme:
1 stredne veľkú hokkaido tekvicu
Olivový olej
Soľ, čerstvo mleté čierne korenie, príp. korenie na americké zemiaky
5 strúčikov cesnaku
180 g syru feta
bazalkové listy na ozdobu
Postup:
Tekvicu umyjeme (nešúpeme) a nakrájame na cca 1 cm hrubé polkruhy. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, pridáme rukou rozpučené cesnaky (v šupke), okoreníme do sýtosti, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 180°C cca 30 minút – do zmäknutia tekvice.
Podávame s nakrájanou fetou a odzobené bazalkou. Mňam.
Kategórie
Pečené hokkaido s feta syrom
