Príjemná jesenná polievka, ktorú máme všetci veľmi radi.
Príprava: 30 minút
Potrebujeme:
1 stredne veľkú hokkaido tekvicu (1,5 kg)
Olivový olej
1 cibuľu
cca 3 šálky vývaru (alebo voda zmiešaná s 1,5 lyžicou DMBio Zeleninový vývar)
250 ml smotany na šľahanie 33%
soľ a korenie na dochutenie
tekvicové jadierka na posypanie
Postup:
Tekvicu dôkladne umyjeme a aj so šupou nakrájame na kocky cca 2 x 2 x 2 cm.
Medzitým si v hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme tekvicu, chvíľu poopekáme a zalejeme vývarom cca 2 cm nad tekvicu. Prikryjeme a na slabom ohni varíme do zmäknutia (20 minút).
Potom uvarenú tekvicu s vývarom v hrnci rozmixujeme, prilejeme šľahačku a privedieme k varu. Odstavíme, dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
Podávame posypané tekvicovými jadierkami alebo polievkovými guličkami, príp. dozdobíme kyslou smotanou.
Kategórie